BOBRI IN BOBROVKE (6-7 let)

Bobri in bobrovke živimo v koloniji, odkrivamo skrivnosti gozda in raziskujemo svet okrog nas. Pri tem nas vodita velika bobra Keo in Glo, po nasvete pa se obrnemo na čuka Malaka, ki nam s svojim znanjem vedno lahko pomaga. Radi "zagrizemo" v hlode (naloge, ki jih po srečanju naredimo doma), nove veščine in spretnosti pa pridobimo z družinskim projektom. Od drugih skavtov se ločimo tudi po posebni rutki; vse bobrovske rutke so zadaj rjave barve (barva bobrov), spredaj pa imajo osnovno barvo stega (v Domžalah je to temno modra).

Vrhunca našega druženja sta vsekakor zimski in poletni tabor, ob koncu prvega leta pa sledi prava bobrovska obljuba. Čeprav imamo še mlečne zobke, znamo dobro ugrizniti v gozdne pustolovščine. Naš pozdrav ''Trden jez!'' želimo tudi vam.

Najmlajša stegovska veja (lahko bi rekli vejica), je namenjena otrokom prvega in drugega razreda osnovne šole. Poudarek je na družini, tako primarni kot skavtski. Preko igre in spoznavanja gozda se mladi bobri in bobrovke učijo osnovnih vrednot skavtskega življenja, skozi leto pa jih spremlja zgodba o prigodah v njihovem jezu.

Voditelji v skavtskem letu 2022/2023: Glorija Ema Glas in Domen Bolta

Duhovni asistent v skavtskem letu 2022/2023: Klemen Svetelj